(دستورالعمل حمايت و ارائه خدمات تخصصی به نخبگان و سرآمدان شاهد و ايثارگر)

مقدمه :

حفظ، ارتقاء و کرامت نخبگان شاهد و ایثارگر وتوجه شایسته به جایگاه استعدادهای برتر جامعه ایثارگری و شکوفایی استعدادهای آنان در جهت توسعه همه جانبه کشور یکی از سیاستهای مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می باشد. دراین راستا بنیاد شهید و امورایثارگران شناسایی، جذب،حمایت و هدایت خلاقیت استعدادهای برتر جامعه ایثارگری را مورد اهتمام ویژه قرار داده است، تا با حمایت مادی و معنوی بنیاد شهید و امورایثارگران و بهره مندی از خدمات بنیاد ملی نخبگان و امکانات دانشگاهها و مجامع پژوهشی و علمی کشور از یک سو زمینه های لازم برای ارتقای سطح علمی و فرهنگی و... نخبگان وسرآمدان فراهم شده و ازسوی دیگر موجبات بهره مندی جامعه ازتوانمندی های جامعه هدف و ورود آنان به عرصه های سطوح عالی مدیریتی کشور فراهم شود. بر این اساس فعالیت حمایت و ارائه خدمات تخصصی به نخبگان و سرآمدان به منظور تحت پوشش قرار دادن جامعه هدف جهت دستیابی به شاخصهای معتبر علمی ، پژوهشی ، فرهنگی و هنری تدوین و برای اجرا در سطح استان مورد تصویب قرار گرفته است.

اهداف:

- ارتقاء معرفت دینی و افزایش اشتیاق نخبگان و سرآمدان در تولید علم ، و فناوری

- ارتقای سطح دانش، تخصص و مهارت های نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر

- جلب مشارکت نخبگان و سرآمدان در فعالیت های علمی پژوهشی و...

خدمات ويژه(تخصصی) به نخبگان و سرآمدان:

1 - ارتقاء کیفی اختراعات، ابداعات و اکتشافات

2 - طرحهای تحقیقاتی در فرآیند پیشرفت علمی جامعه

3 - حضور کیفی در نمایشگاهها، جشنواره ها، مسابقات، کنفرانسها و کنگرههای بین المللی و سایر مجامع علمی پژوهشی

4 - بورس و فرصت مطالعاتی

5 - بازدیدهای علمی و همایش ها

6 - آموزش های تخصصی در ارتقا سطح علمی-هنری، فرهنگی و مدیریتی اعضا

ضريب مؤثر در اعمال حمايت از گروههای سه گانه ايثارگری

رتبه گروه ايثارگری

اعضای گروه ايثارگری

ضريب مؤثر در میزان حمايت

گروه اول

1- فرزندان و همسران شاهد 2- جانبازان 72% و باالاتر، فرزندان و همسران آنان

گروه دوم

1- آزادگان، همسران و فرزندان آنان2- جانبازان50 الی 69 درصد، فرزندان و همسران آنان3- جانبازان 25 الی 49 درصد

گروه سوم

همسران و فرزندان جانبازان 25 الی 49 درصد

( جدول شاخصهای عملکردی عضويت مرکز دانش پژوهان شاهدو ايثارگر)

رديف

عنــوان شــاخص

1

نفرات اول تا سوم المپیادهای علمی معتبر داخلی و خارجی در سطوح کشوری و جهانی به تأیید وزارتخانه های

آموزش و پرورش- علوم و بهداشت به ترتیب در بخش دانش آموزی و دانشجویی

2

رتبه های برتر آزمون سراسری دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در آزمون سازمان سنجش آموزش کشور مطابق بدون احتساب سهمیه.

3

مخترعین، مکتشفین و صاحبان طرحهای تحقیقاتی که ارزش علمی دستاوردهای آنان مورد تأیید مراجع ذیصالح بوده باشد.

4

نفرات اول تا سوم مسابقات معتبر قرآنی در سطح ملی و بین المللی به تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

(مسابقات اوقاف و امورخیریه)

5

مؤلفین، مترجمین و شعرا که آثار آنان به تأیید مراجع ذیصالح نقش مهم در توسعه مرزهای دانش و فناوری یا تربیتی و اخلاقی داشته باشد.

6

ارائه دهندگان مقاالت علمی در کنفرانسها- کنگرههای ملی و بین المللی و انتشارات جهانی (J.C.R / I.S.C/

I.S.I)

7

اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و فناوری با مدرک دکترا و اساتید نمونه و ممتاز کشوری

براساس ضوابط وزارتین علوم و بهداشت .

8

مدرسین و و محققین برجسته حوزههای علمیه که حداقل مدرس دروس سطح 2 حوزه باشند.با معرفی شورای عالی حوزه علمیه قم و خراسان و یا حوزههای علمیه مورد تأیید شورای عالی حوزه علمیه قم.

9

نفرات اول دانش آموختگان رشته های دانشگاهی (کارشناسی و بالاتر) داخل کشور و حوزههای علمیه سطح یک و بالاتر با معرفی وزارتین علوم، بهداشت و مدیریت حوزه علمیه قم و خراسان.

10

پایان نامه های برتر دانشجوئی در سطح کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری به تأیید وزارتین علوم وبهداشت.

11

آفرینندگان آثار بدیع ادبی و هنری به تأیید مراجع ذیصالح

12

دانشجویان و فارغ التحصیلان دکترای غیر پزشکی PhD ، تخصص، بورد تخصصی و فوق تخصص پزشکی از

دانشگاههای داخلی و یا معتبر خارجی به تأیید وزارتین علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش

پزشکی و طلاب سطح 4 خارج فقه و اصول و اتمام دوره تحصیلی معادل PhD

- در صورت تمایل متن کامل این دستورالعمل برای مطالعه بیشتر در دفتر مرکزی شاهد و ایثارگران واقع در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد موجود می باشد.